War in the middle east, what is it for europe good for ?

Publié par NATION le

Bij het oorlogsgestook van het Amerikaans imperialisme, gestook dat vandaag door het vermoorden van een Iraanse generaal een totale oorlog in het Midden Oosten kan ontketenen – oorlogsgestook dat uiteindelijk om het vernietigen van sommige oliestaten ( zoals Iran, Irak en Syrië draait) en tot doel heeft het overschot aan Amerikaanse grondstoffen, meer bepaald Amerikaanse schalieolie en schaliegas een monopolypositie in… de wereld te geven, daarnaast zijn er nog een pak andere redenen (zelf zo iets banaals als de herverkiezing van Trump) die Amerika tot oorlog drijft.

Reden waarom Amerika ook de relatie tussen Europe en Rusland verziekt en beboet – willen wij van het Nationale Beweging het volgende stellen.

Dat wij ons hevig verzetten tegen elke mogelijk betrokkenheid van Europa en meer bepaald van ons land, met mogelijke oorlogsdaden van Amerika in die regio of elders.

Dat wij ons verzetten tegen een oorlog of oorlogsdeelname van een imperialistische macht (Amerika) door ons land of Europa – een oorlog die volledig tegen onze belangen zou indruisen en waarvan wij Europeanen – door de nieuwe golf aan massa immigratie die het zal veroorzaken – het gelag zullen mogen betalen.

Daarom ons standpunt : geen bloed van onze soldaten voor deze waanzin, geen Europees bloed voor Amerikaans – Israëlische – Turkse belangen.

Europa mag niet in de val van een Amerikaans – Turks en Israëlische ass trappen – iets dat een nog heviger sektarische bloedbad tussen soennieten en sjiieten zal veroorzaken.

Daar hebben wij geen enkel belang bij, dat is integendeel volledig buiten ons belang, in de periferie van Europa een langdurige godsdienstoorlog helpen ontketenen ( godsdienstoorlog die dan zal overslaan naar de hier ingevoerde islamieten) kan niet in ons belang zijn, zelfs niet in ons economisch belang integendeel.

We verdedigen dit standpunt niet omdat we naïeve pacifisten zijn, Europa moet mogelijke islamitische terreur op zijn grondgebied met drastische middelen voeren, daar kan gen twijfel over bestaan.

Maar dat berekend lang niet dat wij met islamietische landen in oorlog moeten gaan.

Het zijn Europa’s buren, en zoals het Vlaamse gezegde luidt: beter een goede buur dan een verre ( Amerikaanse) verwan.


0 commentaire

Laisser un commentaire

Avatar placeholder

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *